Årets första nyförvärv är på plats och det rör sig om ett ansikte som är välbekant för den rödgula publiken. Efter sin succésäsong 2022 där han visade prov på ett målskytte av högsta rang och en otrolig statistik på 20 mål på 20 matcher lämnade han rödgult för att testa vingarna högre upp i seriesystemet. Ett år senare är anfallaren Majkel Bagir nu tillbaka i Syrianska FC, klubben där allt startade för att lyfta Syrianska mot nya höjder.

Majkel Bagir har Syrianska FC som moderklubb och är en spelare som är välkänd för sitt målsinne. Ifjol spelade han i Ettan Norra med både IFK Stocksund och Motala AIF där det blev fem mål. Åren dessförinnan var han i Syrianska där han stod för ett imponerande facit med 32 mål på 37 matcher. Redaktionen fick tag på Majkel Bagir för en intervju, kort efter att han skrivit på för rödgult.

Först och främst ska vi givetvis hälsa dig ett varmt välkommen tillbaka till Syrianska, Majkel! Hur känns det att vara tillbaka?
– Det känns riktigt bra att vara tillbaka i klubben där allt startade. Det ska bli ett spännande år och förhoppningsvis blir det året då vi tar klivet upp till Ettan.

Vad är dina förväntningar på kommande säsong?
– Min förväntning är att ta klivet upp direkt, det är inget snack om saken. Jag vill hjälpa klubben som givit en så många minnen, och ta tillbaka Syrianska till dit vi egentligen hör hemma.

Du ansluter till rödgult nu med ett års erfarenhet i Ettan. Kommer vi att få se samma Majkel som lämnade Syrianska ifjol? Eller kan publiken förvänta sig en annan Majkel?
– Jag skulle nog säga att jag är samma spelare, men jag har fått ett års erfarenhet från spel på lite högre nivå vilket har varit lärorikt. Jag spelade under två tränare med två olika spelsätt. Med en tränare var det mer fokus på det offensiva spelet och med den andra tränaren var det mer fokus på det defensiva. Mitt defensiva spel utvecklades i Ettan, men även utifrån det spelmässiga perspektivet blev jag en bättre spelare. Förhoppningsvis är jag bättre än vad jag var 2022.

Hur ser dina personliga målsättningar ut inför kommande säsong?
– Det är att hjälpa Syrianska att ta klivet upp till division 1. Allt annat än uppflyttning är ett misslyckande i mina ögon.

Det är dags för den klassiska frågan nu: har du några sista ord till supportrarna?
– Jag vill jättegärna se varenda rödgul supporter på plats på läktarna. Jag har varit en supporter ända sedan barnsben och var det också under fjolåret. I år kommer jag att göra mitt yttersta för att varje rödgul supporter ska få uppleva glädje och framgång. Jag har spelat i andra klubbar men jag har aldrig upplevt ett stöd från sådana fantastiska supportrar som det finns här. Vi behöver er hjälp i år, utan er klarar vi inte detta!

Vi är oerhört glada över att ha fått tillbaka Majkel Bagir. Vi önskar honom ett hjärtligt välkommen tillbaka till den rödgula familjen och önskar honom ett stort lycka till i den rödgula tröjan! #TiheSuryoye

Andrew Moro
januari 10, 2024