Med dryga två veckor kvar till seriepremiär har Syrianska hittat en huvudtränare som ska få bära huvudansvaret för A-laget inför kommande säsong. Den starkt meriterade 65-åringen Zoran Lukic, blir ny huvudtränare för Syrianska.

Zoran inledde sin tränarkarriär i Djurgårdens ungdomslag innan han tog över Nykvarns IF 1998. Året därpå återvände han till Djurgården, men den här gången till A-laget vilket blev en succéartad sejour. Tillsammans med Sören Åkeby ledde han Djurgården till serieseger i Superettan år 2000 och därefter två raka SM-guld åren 2002 och 2003. Efter det har han tränat klubbar som Örgryte IS, Qviding FIF, IFK Lidingö, Ljungskile, Rotebro IS och alltså nu senast, Sundbybergs IK.

Redaktionen fick tag på Zoran Lukic för en kortare intervju kring hans tankar och förväntningar inför den kommande säsongen.

Hur känns det att vara i Syrianska?
Det känns väldigt bra. Jag fastnade verkligen för det upplägget som klubben satt upp inför kommande säsonger, tyckte att det var spännande! Nu är känslan jättebra och väldigt positiv.

Vilken typ av fotboll kan supportrarna förvänta sig?
Jag är ju en tränare som gillar att fokusera på det offensiva spelet. Jag brukar säga att plan A är att anfalla, vad är plan B då? Jo, att anfalla ännu mer. Spelidén kommer att vara offensivt baserad, sedan beror det ju även på hur mycket motståndarna tillåter oss att spela offensivt, så det återstår ju att se. Men offensiven kommer vara ett fokus, det kan jag garantera!

Vad är din vision för framtiden?
Jag har följt klubben lite grann och även haft kontakt med styrelsen. Det känns som att klubben har tagit ett steg i rätt riktning igen, samt att utvecklingspotentialen hos laget men även individuellt, är stor. Det är väldigt spännande att se vad vi kan göra med spelarna, ifall vi kan få spelarna att ta ytterligare ett steg i sin utveckling och när man utvecklar spelare så kommer även lagutvecklingen på köpet. Jag känner att det här är ett väldigt spännande uppdrag, inte minst med tanke på att det finns en del unga spelare i truppen. Som jag förstått hade man en snittålder på knappt 20 år ifjol, det är väldigt bra och innebär att det finns en stor utvecklingspotential i truppen. Naturligtvis kommer vi också behöva spetsa till truppen med några spelare. Vi ska inte hämta in spelare enbart för bredd, eftersom att vi inte vinner något på det. Ska vi ta in några spelare, så ska det vara spelare med spetskompetens som kan höja kvaliteten i en specifik lagdel, på samtliga positioner. Det är bara att börja arbeta nu, jag ser fram emot det!

Några sista ord till supportrarna?
Alla som följer fotboll vet att Syrianska har gått igenom en oerhört tuff period. Supportrarna har haft ett enormt tålamod och jag tror att tålamodet kommer att belöna sig, föreningen går framåt. Det som kan förväntas från laget och mig är att vi kommer brinna för det här, vi kommer att göra allt för att laget samt spelare ska utvecklas och så småningom ta klivet upp till högre höjder.

Vi hälsar Zoran Lukic ett stort och hjärtligt välkommen till den rödgula familjen och önskar honom ett stort lycka till under den kommande säsongen! #TiheSuryoye

Andrew Moro
mars 16, 2022