Det var ett soligt Södertälje Fotbollsarena under lördagseftermiddagen när Syrianska tog emot Rågsveds IF i årets premiär. Inför 1150 åskådare tog rödgult tag i årets första utmaning och det gjorde man med en 2-0-seger – även om spelet lämnade en del att önska.

Mycket misstag från rödgults sida i uppspelsfasen präglade den första halvleken och Syrianska kom inte riktigt upp i den önskade nivån. Spelet var krampaktigt och passningsspelet satt inte riktigt. Det märktes tydligt att spelarna inte var matchvana än, vilket till stor del kan bero på de inställda träningsmatcherna under månaden som gått. Detta ledde till att Rågsved kunde sticka upp emellanåt och rödgult var illa ute ett par gånger. Bland annat hade Rågsved en ypperlig möjlighet att ta ledningen efter ett skott strax utanför straffområdet, men Abdo Barhe var där och rensade på mållinjen. Den första halvleken förblev mållös och Syrianska hade en del att fundera på när man gick in till halvtidsvila.

Den andra halvleken var knappt några minuter gammal innan Rågsved kunde skapa en ny målchans. Ett inlägg från vänsterkanten hittade in till en motståndare som nicka bollen i stolpen och med nöd och näppe kunde rödgult rensa undan. Till slut tvingades rödgult till förändringar och Özcan Melkemichel genomförde ett trippelbyte som visa sig bli avgörande för matchens utgång. August Kaarle, Kenneth Carlie och Cem Inan fick hoppa in istället för Alexandros Kousis, Hugo Rödlund och Albin Aljic, då fick Matteus Behnan kliva ner som mittback. Trippelbytet gav effekt direkt och Syrianska började anfalla på ett helt annat sätt. Några minuter efter bytet kunde Kenneth Carlie, efter att ha pressat motståndarna högt upp i banan, vinna bollen och skapa sig ett friläge. Carlie fick iväg ett skott men målvakten kom för nära och släppte en retur som hamnade hos den andra inhopparen, August Kaarle som raka in returen i öppen bur. Vild glädje utspela sig på Södertälje Fotbollsarena och Syrianska tog ledningen med 1-0 med drygt tjugo minuter kvar att spela. Rödgult tog därefter kontroll över matchen och Rågsved hade svårt att komma till några större, farligare målchanser. I matchens slutminuter stack Rågsved upp och kom igenom på högerkanten men där stod Fahad Ghazala i vägen och avvärjde målchansen. Syrianska kunde utnyttja de stora ytorna som uppstod i samband med Rågsveds slutforcering och efter ännu en bollvinst av Kenneth Carlie högt upp i bollbanan kunde han servera inhopparen Cem Inan som kyligt kunde placera bollen i mål och satte därmed spiken i kistan för matchen. 2-0 var ett faktum och kort därefter blåste domaren av matchen.

Gårdagens match var som sagt inte den bästa spelmässigt sett och laget kommer att fortsätta med att arbeta stenhårt för att förbättra spelet. Tre poäng är i hamn och klubben har fått en bra start på säsongen. Nu gäller det att trumma vidare och rödgult siktar på en andra raka seger på söndag när man beger sig söderut för att ta sig an Mjölby på bortaplan. Framåt Syrianska! #TiheSuryoye

Matchfakta: Syrianska FC – Rågsveds IF
Mål: August Kaarle 67′ (SFC), Cem Inan 100′ (ass. Kenneth Carlie) (SFC)
Varningar: Edon Shabanaj 75′ (SFC), Bezan Maolod 81′ (RIF), Afram Hanna 84′ (SFC), Godard Kabali 90′ (RIF)
Startelva SFC: Ghazala – Shabanaj, Kousis (Carlie 59′), Barhe, Sow (Üre 86′) – Behnan, Hanna – Matti (Elwan 78′), Bahdke, Rödlund (Kaarle 59′) – Aljic (Inan 59′)