Syrianska fortsätter sin satsning på ungdomssidan och har lyckats rekrytera en tränare av rang. Han har varit med och utvecklat spelare som presterar på den allra högsta nivån. Tungt meriterade Nnamdi Ronald Onuigbo har tränat Syrianskas U19-lag under en period och har redan lett laget till två segrar.

Nnamdi har varit högst involverad i Nigerias ungdomslandslag där han verkat som konditionstränare för Nigerias U23-landslag som vann brons i de olympiska spelen i Rio De Janeiro 2016. Utöver det har han även varit assisterande tränare för Nigerias U17-landslag där de tog en silvermedalj i WAFU-B Nations Cup Qualifying Tournament i Togo år 2020/2021.

I folkmun är han känd som ”Den vinnande tränaren” givet hans bedrifter som involverar flera troféer och medaljer på nationell men även internationell nivå. Några spelare som han har varit med och utvecklat är Christian Nwachukwu, Kelvin Agho, Adeniyi Oluwatimilehin, Arome Idache, Sunday Oriola och till sist då men inte minst, Victor Boniface som i år vann Bundesliga med sitt Bayer Leverkusen.

I Syrianska har han hittills hunnit med två matcher med sitt U19 där det blivit seger i bägge, en match i DM och en seriematch.

En längre intervju med Nnamdi och hans spelfilosofi, tankar och framtidsvision i Syrianska kommer längre fram.

Syrianska är glada över att ha knutit oss an en tränare av Nnmadis rang. Vi önskar Nnamdi ett stort och hjärtligt välkommen till Syrianska FC och önskar honom ett stort lycka till i sitt uppdrag! #TiheSuryoye

Andrew Moro
april 30, 2024