Det är äntligen dags. Under morgondagen tar Syrianska emot Rågsveds IF på Södertälje Fotbollsarena i premiären av division 2 Södra Svealand och förhoppningarna inför årets säsong är stora. Målsättningen är att ta klivet upp och rödgult har imorgon chansen att få en rivstart på säsongen.

Rågsveds IF spelade under fjolåret i division 2 Norra Svealand och har alltså inför årets säsong flyttats till den södra serien. Fjolårets säsong innebar en stark fjärdeplats för laget från Rågsved. Inför årets säsong har man tappat sin skyttekung Musa Dibba som placerade sig på en andraplats i skytteligan under det föregående året. När det gäller nyförvärv kan vi hitta två välbekanta ansikten. Aziz Ada och Kennedy Igboananike (som spelade i rödgult så sent som förra året) är båda nya spelare i Rågsved inför den kommande säsongen.

I Syrianska har det skett stora förändringar jämfört med förra året. Özcan Melkemichel har återvänt till klubben som huvudtränare igen efter att Zoran Lukic och Steven Younan lämnat klubben. Det finns en hel drös med nya spelare samtidigt som man har behållt en del spelare från fjolårets säsong. Tongivande spelare som Ramez Matti, Matteus Behnan, Kenneth Carlie och Afram Hanna är några exempel på spelare som förlängt sitt avtal med rödgult. Nya spelare inför i år är bland annat Antonios Bahdke, Hugo Rödlund och Albin Aljic. Det är även en del som har lämnat klubben, som exempelvis Jonathan Gürsac, Majkel Bagir och Mattias Ingvarsson. Resultaten under försäsongen har varit blandade och under den senaste månaden har man enbart spelat en träningsmatch då resterande har blivit avbokade på grund av att motståndaren har lämnat återbud eller på grund av dåligt väder. I slutändan går vi in i säsongen med en positiv känsla och laget är redo inför för sin första uppgift imorgon när man ska ta sig an Rågsveds IF.

Resan tillbaka till eliten börjar redan imorgon och vi ser fram emot att se så många rödgula supportrar på plats som möjligt. Det är dags att sluta upp bakom Syrianska FC och tillsammans rivstartar vi säsongen imorgon med en seger! Se till att vara på plats imorgon kl 16:00 för att vara med och lyfta fram våra rödgula krigare till årets första trepoängare. #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Rågsveds IF
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Lördagen, den 1:a april, kl 16:00
Domarteam: Nael Ghazi Shabo (HD), Manar Jalka (AD1), Valentin Covalciuc (AD2)
För dig som inte har möjlighet att se matchen på plats, så kommer matchen att sändas på LT.se

Andrew Moro
mars 31, 2023