Det vankas Södertäljederby under söndagen när Syrianska och Assyriska drabbar samman för första gången på drygt fyra år. Alla är förväntansfulla och det väntas bli en folkfest, samtidigt som det är ortodox påsk och även minnesdagen för folkmordet Seyfo i sydöstra Turkiet där klubbarna i form av en gemensam manifestation kommer att hedra de som mist sina liv.

Syrianska inledde serien lite knackigt med förlust mot Nyköping och oavgjort mot Huddinge. I den senaste matchen tog man dock en moralingivande första seger, när Syrianska slog Enskede på bortaplan med 2-1. Spelet har sett lite bättre ut för varje match som gått och förväntningarna är höga inför morgondagens derby. Spelarna är taggade och fick sin extra kick under gårdagen när supportrarna tog sig till träningen för att stötta laget en sista gång innan derbyt. För Syrianska gäller det att ha skärpa i sin offensiv samtidigt som man håller ett tätt försvarsspel. Värt att nämna är att Mattias Ingvarsson är tillbaka och är tillgänglig för spel i derbyt.

Assyriska kommer till matchen med en stark säsongsinledning. Efter det oavgjorda resultatet mot United IK i premiärmatchen har man tagit två raka segrar med 1-0 respektive 4-0 mot IFK Lidingö och IFK Eskilstuna. Assyriska har ett starkt lag på papperet och spelet har sett bra ut under säsongsinledningen.

I slutändan är derby alltid ett derby där form och tabellplacering inte spelar någon större roll. Det laget som är hungrigast kommer att vinna matchen också.

Matchen drar igång imorgon kl 18:00 på Södertälje Fotbollsarena. Se till att vara på plats i god tid för att undvika långa köer. Vi vill uppmana samtliga rödgula supportrar att ta er till arenan för att lyfta fram våra rödgula krigare till en derbyseger. Tillsammans ska vi visa vilka som är bäst i stan! #TiheSuryoye

Andrew Moro
april 23, 2022