Syrianska är ute efter att förstärka spelartruppen och under onsdagskvällen kan vi med glädje och stolthet meddela att den gänglige och talangfulle anfallaren Albin Aljic, senast i Nyköpings BIS, har kritat på ett kontrakt med rödgul. Redaktionen fick tag på 19-åringen för en intervju, kort efter att han skrivit på för klubben.

Först och främst, välkommen till Syrianska Albin! Hur känns det att ha skrivit på för rödgult?
– Jag tycker att det känns riktigt bra, jag tror det kommer att gå bra och jag är här för att göra allt jag kan för klubben.

Varför blev det just Syrianska?
– Det blev Syrianska för att jag fick höra bra saker om klubben och att det kommer att bli bra mellan mig och Özcan. Jag tror att jag har kommit till en trygg miljö där jag kan utvecklas och det kommer att passa mig perfekt.

Vad har dina första intryck varit av klubben?
– Det är en bra klubb och alla runtom är trevliga. Jag tror att det kommer att bli kul tillsammans med alla i klubben.

Hur skulle du beskriva din spelstil som anfallare, vad är dina styrkor ute på planen?
– Jag skulle nog påstå att jag är snabb, stark och att jag har en bra vänsterfot. Mina styrkor är framför allt min teknik, att ta ner långbollar med bröstet och även avslut.

Vad är dina personliga målsättningar inför årets säsong?
– Jag ska vinna skytteligan, och att göra det så bra som möjligt. Inte bara för mig, utan för hela laget också.

Till sist men inte minst då, vad är dina sista ord till de rödgula supportrarna?
– 2023 är våran säsong. Var beredda på det!

Sportchefen Azad Budak har följande att säga om det unga nytillskottet.
– Albin är en av de mest talangfulla spelarna jag har sett under de senaste åren. Han har väldigt hög potential och det är verkligen en oslipad diamant vi pratar om här. Hans vänsterfot är av högsta klass och är en spelare som trots sin storlek vill ha mycket boll vid fötterna. Vi tror verkligen att han kan ta ett rejält kliv hos oss i Syrianska.

Vi är glada över att ha knutit oss an Albin och önskar honom ett stort och hjärtligt välkommen till den rödgula familjen. I övrigt så hälsar vi honom ett stort lycka till i den rödgula tröjan! #TiheSuryoye

Andrew Moro
februari 15, 2023