Efter det snöpliga poängtappet sist mot Huddinge IF är Syrianska ute efter att revanschera sig i morgondagens hemmamatch när Smedby AIS kommer på besök. Siktet är inställt på tre poäng och inget annat när rödgult behöver ta tre poäng för att hänga med i toppenskiktet av tabellen.

Smedby kommer senast från en 3-1 seger mot tabelljumbon Rågsveds IF och bröt därmed en förlustsvit på två matcher, där Smedby förlorade mot FoC Farsta och IK Sleipner med 7-2 respektive 2-0. Inför årets säsong tappade man en hel del tongivande spelare och placerar sig hittills på en 8:e plats med två segrar, en oavgjord och fyra förluster. När det gäller spelartruppen är Simon Cakar avstängd och kommer att missa morgondagens drabbning.

Syrianska kommer senast från ett snöpligt poängtapp mot Huddinge IF på bortaplan efter att ha tappat sin ledning två gånger om under matchens gång. Rödgult gjorde en positiv första halvlek där man tog ledningen genom Hugo Rödlund, innan Huddinge kunde kvittera efter en tilltrasslad situation på hörna strax innan halvtid. Då replikera Syrianska direkt genom att sätta dit ledningsmålet som innebar 2-1 genom Cem Inan. En sämre andra halvlek från Syrianskas sida med många spelare som tvingades till byten på grund av skador gjorde att Huddinge kunde komma tillbaka i matchen och kvittera med dryga halvtimmen kvar. Rödgult försökte få till någon form av slutforcering men lyckades inte hota särskilt mycket och därmed var säsongens första oavgjorda resultat ett faktum. Inför morgondagens match är Afram Hanna otillgänglig för spel på grund av att han ådrog sig sin tredje varning i den senaste matchen. Abdo Barhe är däremot tillbaka från sin avstängning och är tillgänglig för spel.

Vi behöver ditt stöd imorgon för att återigen studsa tillbaka på vinnarspåret. Se till att vara på plats imorgon, i Södertälje Fotbollsarena för att lyfta fram våra rödgula krigare till tre poäng! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Smedby AIS
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Söndagen, den 21:a maj, kl 16:00
Domarteam: Jesper Fredholm (HD), Shvan Tawfiq (AD1), Manar Jalka (AD2)