Rödgult kom till matchen mot Huddinge med fyra raka segrar i bagaget och siktade på att avsluta vårsäsongen på topp. Något som däremot orsakade en aning huvudbry hos Syrianska var att ingen av lagets ytterbackar var tillgängliga. Men det skötte man ändå med bravur när man efter en stabil insats slog Huddinge IF med 3-1 där matchen i princip avgjordes i den första halvleken och avslutade den här halvan av säsongen på topp.

Huddinge stod för en del fina aktioner och kunde sticka upp i fina anfall då och då. Men Syrianska försvarade sig väl och kontrade sylvasst på Huddinge. I den 15:e minuten tog Syrianska ledningen efter att ha vunnit en frispark i offensivt straffområde. Bollen lyftes in och där höll Mattias Ingvarsson sig framme och tryckte dit ledningsmålet för rödgult som för dagen var klädda i svart. Ett par minuter senare var det dags igen. Målvakten i Huddinge försökte brösta ner bollen men misslyckades totalt. Majkel Bagir höll sig påpassligt framme, utnyttjade misstaget till fullo och utökade ledningen till 2-0 genom sitt 14:e mål för säsongen. Det var inte klart där. Några minuter innan den första halvleken skulle blåsas av stod Ramez Matti för en fin aktion när han tog sig förbi flera spelare och placerade bollen väl i målvaktens högra hörn. 3-0 var ett faktum och det blev också halvtidsresultatet och man kan säga egentligen att matchen i princip var avgjord här.

Andra halvlek bjöd inte på så mycket finlir. Det var mestadels Huddinge som anföll men utan några större framgångar, mycket på grund av ett oerhört bra försvarsspel från Syrianska som också hotade med sina omställningar. De flesta chanserna som Huddinge skapade var egentligen halvchanser som inte rendera i något superfarligt. Syrianska var så när på att få hålla sin första nolla för säsongen, men tyvärr gick det inte vägen. I den 90:e minuten fick Huddinge en frispark i ett bra läge och efter en välplacerad frispark fick Huddinge ett tröstmål och putsade till siffrorna. Slutresultatet blev 3-1 i rödgults favör och det firades ordentligt med ett stort bortafölje. I och med segern klev Syrianska upp i en tillfällig serieledning, nu återstår det att se hur United och Assyriska avslutar vårsäsongen på.

Syrianska tog en femte raka seger relativt komfortabelt och tar ett välförtjänt sommaruppehåll efter en mycket positiv vårsäsong och nu gäller det att ladda om batterierna inför slutspurten. Efter uppehållet väntar ett tufft spelschema och inleds med ett toppmöte direkt när Nyköpings BIS gästar Södertälje Fotbollsarena den 30:e juli. Därefter väntar Enskede den 6:e augusti och sedan ett nytt Södertäljederby när Syrianska ska ta revansch mot Assyriska 14:e augusti. Nu väntar vila! #TiheSuryoye

Matchfakta: Huddinge IF – Syrianska FC 1-3 (0-3):
Mål: Mattias Ingvarsson 16′ (SFC), Majkel Bagir 22′ (SFC), Ramez Matti 40′ (SFC), Filip Eriksson 90′ (HIF)
Varningar: Christian Moche 36′ (SFC), Sebastian Hylén 39′ (HIF), Kamil Dudziak 46′ (HIF)
Startelva SFC: Stahl – Ingvarsson, Gürsac, Elia (Kielin 70′), Moche – Visconti (Carabajal 71′), Hanna, Georgis (Touma 76′), Matti – Bagir, Carlie