Syrianska kom till matchen med en trevande säsongsinledning och en vinst var av yttersta vikt för att inte tappa kontakt med tabelltoppen. Dessutom hade man inte tagit en enda hemmaseger inför matchen mot Karlberg BK. Det började bra, men efter att Karlberg hade kvitterat med drygt 20 minuter kvar att spela såg rödgult ut att gå mot två tappade poäng. Men Syrianska fortsatte att kriga ända in till sista bloddroppe. Och det gav resultat, när Majkel Bagir blev matchvinnare med sitt avgörande mål i den 93:e minuten och fick de rödgula supportrarna att lyfta.

Syrianska fick en drömstart på matchen. Det hade inte ens gått fem minuter innan rödgult kunde spräcka målnollan. På ett inlägg från en hörna kunde Kevin Kielin skarva vidare bollen till Mattias Ingvarsson som fick trycka in ledningsmålet. Därefter kommer Syrianska till flera fina målchanser för att kunna öka sin ledning på, men som dessvärre inte kunde förvaltas på ett effektivt sätt. Karlberg hade inte mycket att komma med i den första halvleken, bortsett från en stolpträff efter dryga tjugo minuters spel. det var framför allt Syrianska som kom till målchanser och som kontrollerade matchen. Rödgult gick in till halvtidsvila med en 1-0 ledning och en mycket bra spelad halvlek.

Syrianska hade inte lika mycket boll i den andra halvleken och tappade lite av sitt momentum till Karlberg. Men trots det hade Syrianska fortfarande kontroll på ett Karlberg som inte kom till många målchanser, tack vare ett solitt försvarsspel. I sina kontringar hade rödgult en del lägen att kunna utöka sin ledning på, men som igen inte kunde förvaltas på ett effektivt sätt. Det blev en aning frustrerat i det rödgula lägret när målen uteblev. Istället kunde Karlberg i den 70:e minuten kvittera på en hörna efter en tilltrasslad situation. Bollen hade precis tagit sig över mållinjen innan Afram Hanna kunde rensa, men domaren hade full koll på situationen och det dömdes mål med fördel för Karlberg. Därefter började en forcering för Syrianska som var i ett stort behov av en seger, för att inte halka efter i tabellen. Frustrationen var påtaglig i rödgult och växte än mer i takt med att Syrianska fortsatte att missa och slarva i den sista tredjedelen. I den 93:e minuten fick Syrianska en kontring när Ramez Matti fick tag på bollen, spelade Kenneth Carlie i djupled som hittade till Majkel Bagir som var helt fri framför målet. Det första skottet räddades av målvakten, men med lite flyt fick Majkel med sig bollen i andraläget och rakade in bollen i öppen bur. En enorm lättnad bröt ut bland spelarna och även de rödgula supportrarna, som bröt ut i extas. Därefter var det bara att spela av matchen för rödgult, slutresultatet skrevs till 2-1 och Syrianska hade tagit sin första hemmaseger för säsongen.

Det var en klart rättvis seger för Syrianska som äntligen fick utdelning för sitt offensiva spel där man skapade ett flertal målchanser utan att göra mål på. Segern satt visserligen långt inne, men laget visade prov på hög moral och tålamod. Vi vill rikta ett stort tack till våra fantastiska supportrar som stod för en fantastisk läktarinsats! Nästa match spelas på fredagen, den 13:e maj på Platinumcars Arena och då är det IK Sleipner som står för motståndet. Framåt Syrianska! #TiheSuryoye

Matchfakta: Syrianska FC – Karlberg BK 2-1 (1-0)
Mål: Mattias Ingvarsson 5′ (SFC), Självmål 70′ (SFC, okänt), Majkel Bagir 90+3′ (SFC)
Varningar: Nacho Carabajal 22′ (SFC), Markos Issa 45+2′ (KBK), Jonathan Gürsac 87′ (SFC)
Startelva SFC: Wicks – Üre (Chantarumporn 90+5′), Gürsac, Ingvarsson, Younan – Behnan, Hanna (Georgis 78′) – Kielin (Carlie 70′), Carabajal (Moche 70′), Matti – Bagir